Guláš z Daniela

Daniel | Zatial nic...

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
danielov
Interupčný zákon zas a znova
 
aaa
aaa | 31.5.2021 11:18

Nerozumiem tomuto vtipu. To akože podsúva, že keď decko niečo vyvedie rodič ľutuje že ho nezabil? Akože deti sú niečo také strašné že ti to kľudne vysype múku na sedačku a musíš to povysávať? Keď je to také strašné zabi sa sám.


| 31.5.2021 11:21

vtip je strasna kravina. akoze, keby ho pred narodenim zabila, tak by teraz nemusela upratovat? myslel som, ze interupcie maju sluzit ako krajne riesenie zo socialno-ekonomickych, alebo zdravotnych dovodov (vratane znasilneni). a nie kvoli tomu, ze sa o decko nechce zenska starat.

a to som PROTI zakazu interupcii.


sdryx
sdryx | 31.5.2021 11:23

Danielko, ty nas mlady udatny komsomolcek-trockista, takuto trapnost som minimalne jeden mesiac nevidel. waaaau akeee traapneee!!! si v top 2 za posledny polrok v trapnosti... vidim ze sa snazis. trockisti vsetkych krajin polibte si prdel!


Daniel
Daniel | 31.5.2021 11:28

Nevadi. Cepcek vam zabezpeci, ze ked vam dceru niekto znasilni a len prokurator bude moct rozhodnut, ci je to znasilnenie, alebo to bolo dobrovolne, tak pri nasich rychlostiach v sudnych procesoch uz budete mozno slavit aj prijatie dietata do skolky.


| 31.5.2021 11:33

daniel, tak tam potom daj vtip, ktory koresponduje so znasilnenim. nie takuto 3,14covinu.


ja-som ja
ja-som ja | 31.5.2021 11:39

Ja nechápem prečo sa stále tí kvázi kresťania starajú do interupcií. Nemajú nič lepšie na práci? Toto spoločnosť najmenej trápi, nech to zostane tak ako je.


| 31.5.2021 11:49

ja-som ja, krestanom ide hlavne o presadzovanie svojej agendy a betonovanie mocenskych pozicii. interupcie su len jednym z nastrojov. posledna vec, o ktoru im ide, su zivoty nenarodenych deti. inak by nevystupovali proti antikoncepcii.

na druhej strane, interupcia je ukoncenie nadejneho zivota, bez ohladu na to, ci je to zhluk buniek, alebo vyvinuty plod. nemoze byt prezentovana ako kozmeticky zakrok, alebo zalezitost pre pohodlny zivot.


| 31.5.2021 12:31

Vidím, že ženám (a ich partnerom) sa do ich rozhodnutí a materníc chce starať omnoho viac ludí ako len ortodoxní veriaci.
Fakt neviem, prečo by som sa mal starať neznámej žene (a jej partnerovi) do toho či podstúpi umelé prerušenie tehotenstva. A nemal by sa do toho starať nikto okrem ženy a muža, ktorí počali.
Nechápem prečo z toho stále chcú vytĺkať politický kapitál - hlavne, prečo im na to časť ludí stále skočí.
Riešenie je vo vzdelávaní a prevencii. Nie v plošných zákazoch.


sdryx
sdryx | 31.5.2021 13:41

ako uboho si to nazval. "umele prerusenie tehotenstva". je to brutalna vrazda nevinneho cloveka. nic ine. a taketo ubohe zmijokrutiace vyjadrenia na tom nic nezmenia. a ano, je ma do toho vela. pretoze aj od takehoto dietata ktore oni chcu zabit moze zavisiet moj zivot v starobe. ked sa treba ockovat tak su zrazu zodpovedni vsetci. a ked ide o priamu brutalnu vrazdu nevinneho, to uz ma byt kazdeho vec?? krestanstvo nehlasa moc. ale miluj blizneho, nenavid zlo co robi. vies to rozlisit? asi nie ked toto pises. ani fyzicky zivot nie je vrchol. su na to aj dokazy ked uz ti nestaci viera. toto vsetko tu uz bolo. a ani nemusis vediet kedy sa sam ides zahubit a este tomu tlieskas.


| 31.5.2021 13:52

sdryx, krestanstvo hlasa lasku asi ako islam. plna huba peknych reci, ale na rukach hektolitre krvi nevinnych ludi. na to existuju dokazy, hlavne z minulosti.
btw, chcel by som vidiet tvoje "dokazy" o tom, ze fyzicky zivot nie je vrchol.
vysvetli mi, krestan, ked vam uz tak zalezi na zivote nenarodenych, preco sa nevenujete prave prevencii pred nezelanym tehotenstvom?


vlt
vlt | 31.5.2021 14:12

Ale tak nielen krestania ale aj progresivny komunisti maju "plnu hubu" ludskych prav a z minulosti existuju dokazy ze to tak nieje. Kazdu ideologiu moze clovek zneuzit a nieje to o jej podstate ale o ludoch.

Aj pri potratoch by malo platit ze "Moje právo (sloboda) končí tam, kde začína právo (sloboda) iného." a tu sa len sporime o to ci ten nenarodeny uz ma mat prava alebo nie. Ja si myslim ze tie prava ma mat tak ako kazdy. Sloboda nieje len o pravach ale aj o zodpovednosti.

Kazdopadne narodenie vlastnych deti radikalne zmeni pohlad na tuto otazku u kazdeho normalneho cloveka.


Michal
Michal | 31.5.2021 14:19

sdryx, ty si odkiaľ vyliezol? Skvelí kresťania tvojho razenia zaviedli kladivo na čarodejnice.. Stačilo by, aby mentolky ako Čepček nešírili svoje gény. Tiež nechápem, čo majú "kresťania" proti LGBTI, veď radoch ich dušpastierov sú najhojnejšie zastúpení. A neplodia deti, nemusia ich teda "brutálne vraždiť". Naopak homo-páry sa radi postarajú o tie nechcené.


| 31.5.2021 14:21

vlt, ano, sebekrajsia myslienka sa skor ci neskor zvrhne na ideologiu a ujmu sa jej po moci baziaci psychopati.


Michal
Michal | 31.5.2021 14:42

btw., ktože to povraždil všetkých prvorodených v Egypte (okrem židov) ?


sdryx
sdryx | 31.5.2021 16:36

@ciarka, laska neznamena ze alkoholikovi dam flasu palenky, alebo ze narkomanovi dam drogu, alebo psychopatovi vladu nad republikou.. s hektolitrami krvi nevinnych ludi mas pravdu. a preto to treba zastavit cim skor.

nevenujem sa prevencii pred nezalanym tehotenstvom, pretoze sa venujem na prevencii pred nezelanym pocatim. zena ma totiz menstruacny cyklus a vajicko je schopne oplednenia cca 24 hodin z mesiaca. to sa da vyrzdat nie? kazdy iny den mozes :). kazda zena to pozorovanim a sponznavanim seba vie zistit. existuju na to rozne metody, vies si vygooglit.

dokazy o ozajstnom zivote zacina prinasat aj moderna fyzika, ja som presvedceny ze to este ani zdaleka nepozname. ak sa ti nechce studovatt, pozri si rozne svedectva, od satanistov, az po obratenych ludi (gloria polo), je ich vela zazitkov mimo vedomia (od narodenia slepi ludia podrobne opisujuci fyzicke dianie v okoli pocas klinickej smrti). az by som povedal ze miestne bosorky a satanisti su vlastne astrofyzici (nechcem ich urazit), len o tom nevedia. nie su to iba podvody. nepisal by som to sem keby som to nebol sam zazil.

@Michal - nie som zid, som krestan. krestanstvo a zidovstvo nie su tutulu mutuli nabozenstva ako si to zrejme predstavujes. byt krestanom obcas boli, pretoze ubranit dobro je fuska. ale stoji mi to za to. Egyptania mali pred tym 9 inych prilezitosti, aby splnili prepustenie zidovskeho naroda. Zakazdym to prislubili a zaroven nesplnili. Prinutil by ich inac? Varoval ich predtym 9-krat.


sdryx
sdryx | 31.5.2021 16:54

@nepochop - ak telo zeny patri zene, komu patri telo jej dietata? ak budu vrazdit matky a otcovia svoje deti, co bude branit tomu, aby sme sa vrazdili navzajom? su navyse take zeny potom stastne? NIE SU! postabortivny syndrom a ine zdravotne komplikacie.. a celozivotna uzkost pri pohlade na cudzie deti, ale o tom uz tichucko?

@Michal, co sa tyka lgbt, o lgbt v cirkvi neviem, zatial iba o homosexualoch (ak vies, daj info) a pedofilnych pripadoch (ale tie nespominas). v cirkevnych radoch sa moze stat ze su homosexuali zastupeni, ved sa taki narodia. tym ze je niekto homosexual, predsa nic neznamena. znova ide o rozlisenie cloveka a jeho konania. Ak sa niekto previni pedofilnym spravanim sa, a nechce to zmenit ma byt zo spolocnosti vyluceny, aby inym neublizoval.

vies o tom ze zhruba 40% homosexualov maju pedofilne sklony? este stale si ok s adopciami?


sdryx
sdryx | 31.5.2021 16:56


| 31.5.2021 16:59

sdryx, metoda "plodnych a neplodnych dni" je najlepsia cesta k nezelanemu tehotenstvu (ci pocatiu ak chces). menstruacny (ovulacny) cyklus nemusi byt pravidelny a takisto schopnost prezitia spermii vo vagine je rozna. ak teda, krestania, nemate problemy s planovanym rodicovstvom, preco zakazujete napr. prezervativy?

"rozne svedectva" od kohokolvek (nehovoriac o satanistoch alebo konvertitoch) nie su ziadne dokazy. nastuduj si, co znamena dokaz. nestaci, ak nieco za dokaz prehlasis (a uz vobec nie nejake "svedectva").

"vies o tom ze zhruba 40% homosexualov maju pedofilne sklony?" to je overena informacia z nejakeho krestanskeho prieskumu?


sdryx
sdryx | 31.5.2021 18:28

@ciarka
http://lanternp...d-sexual-abuse/

"· Homosexuals are overrepresented in child sex offenses: Individuals from the 1 to 3 percent of the population that is sexually attracted to the same sex are committing up to one-third of the sex crimes against children."
"· Some homosexual activists defend the historic connection between homosexuality and pedophilia: Such activists consider the defense of “boy-lovers” to be a legitimate gay rights issue. "

40% som niekde cital hladam zdroj.., ale tu mas presnejsie cisla.

otvorilo sa overtonovo okno. hranica sa tlaci aby sa posuvala, a ako ovladnes narod? tak ze mu znicis deti. nebude sa mat kto branit. vyhra je ista, aj ked je to na dlhsie. potom ostaneme iba 'tato krajina' a 'uzemie zaujmu'. ja to odmietam a preto budem bojovat proti tomu.

pocul si uz o eucharistickych zazrakoch, alebo nevysvetlitelne vyliecenych ludoch? ak mas zaujem a nevies najst, pohladam nieco a zazdielam.

metodu plodnych a neplodnych dni uspesne s manzelkou praktizujeme a ver mi, ze sme obaja vysmiati. nie som psik a viem vydrzat ked priroda vola :). zena, aj ked nema pravidelny cyklus, moze vediet zistit kedy ano a kedy nie. mame 3 deti.
prezervativy ti nikto nezakazuje, aspon som si to nevsimol. pozvanie k niecomu a odporucanie nie je zakaz. ak si popalis ruku na ohni, uz ju do ohna len tak nevlozis. sexualnou neviazanostou sa zvysuje riziko vyberu nespravneho zivotneho partnera, a potom trpia v lepsom pripade iba partneri, v horsom aj deti. 90% rozovodov su pary, ktore mali pred manzelstvom sex. si myslis ze ti chcu nieco zakazovat? iba ta varuju, pre tvoje dobro. ak nechces tak nechces. ale aj potom dostanes pomocnu ruku, co uz s tebou :).

velmi zaujimavy rozhovor o zneuzivani deti v najvyssich politickych kruhoch:
https://www.youtube.com/watch?v=DyWY50S5mHA


Michal
Michal | 31.5.2021 18:39

sdryx, na začiatok by stačilo, keby ste s tými bigotnými kktinami zostali v komunite, a nám ostatným dali pokoj. Na kresťanstvo sa nevyhováraj, kresťanom sa dieťa stane, keď mu v prvom mesiaci života dobrý ujo farár vyleje na hlavu vodu a povie zázračnú formulku..Chrapúňom, čo chce rozkazovať iným, sa človek stane až neskôr, z úplne iných dôvodov..


sdryx
sdryx | 31.5.2021 18:43

@Michal, nechapem co si tym chcel povedat, ale ok. Nedam ti pokoj, pretoze sa ma to tyka. A ze ty tvrdis ze nie, je tvoj nazor, ja mam iny.


leader
leader | 31.5.2021 18:45

problem tejto diskusie o interupciach je ze ludia maju silnu potrebu rozdelovat veci do kategorii... toto je zive a toto nie je zive.... toto je clovek a toto nie je clovek.... realita vsak nie je takato kategoricka a uplne prdi na to co si ludia myslia a ako si skatulkuju veci... obsedantni katolibanci potom terorizuju ludi svojim skatulkovym vnimanim sveta..


leader
leader | 31.5.2021 18:50

dalsia kategoria ktoru katolibanci vidia velmi kategoricky je rozdelenie muz vs zena


| 31.5.2021 18:58

sdryx, hned v tej prvej vete, ktoru citujes sa hovori o 1 az 3 percentach homosexualnej populacie. kde je 40%?
kto otvara overtonovo okno a chce ovladnut narod? homosexuali? tomu naozaj veris?
btw, co sa tyka aktivizmu, tam treba byt opatrny, nech uz je ten aktivizmus na ktorejkolvek strane. lebo aktivizmus je vyborna cesta pre psychopatov, ako sa dostat k moci. a jedno ci pre pravicovych, lavicovych, homosexualnych alebo krestanskych.

ci som pocul o eucharistickych zazrakoch? pocul som uz vela kravin, o duchoch, o unosoch mimozemstanmi, o expandujucej alebo dutej zemi, o lochnesskej prisere... ale nic z toho nepovazujem za dokaz cohokolvek.

to, ako ti vychadza s manzelkou metoda plodnych a neplodnych dni ti mozem a nemusim verit. a je to jedno. kazdy normalny (nie krestansky) gynekolog ti povie, ze metoda plodnych a neplodnych dni nie je spolahliva. a je velmi jednoduche pochopit preco. samozrejme, ak to pochopit chces. a ze cirkev nezakazuje kondomy?? vsak ich pouzivanie zakazal sam papez. a svojho casu aj u nas jedno tesco, ktore stalo na cirkevnej pode, malo zakazane kondomy predavat.

"sexualnou neviazanostou sa zvysuje riziko vyberu nespravneho zivotneho partnera" to je tvrdenie na zaklade coho? podla teba sexualna zdrzanlivost zvysuje pravdepodobnost vyberu spravneho partnera? logika je kde?

co sa deje vo vysokych politickych kruhoch nema nic spolocne so sexualnou orientaciou. politiku zial prakticky vsade ovladaju psychopati a devianti, pretoze je to cesta k moci, po ktorej oni najviac bazia.


ja-som ja
ja-som ja | 31.5.2021 19:10

Sdryx, ty si iný prípad.. určite ešte veríš aj tomu, že zem je stredom vesmíru a slnko obieha okolo zeme. Ver si čomu chceš, ale ak verejne prezentuješ svoje názory, tak sa nečuduj, že budeš za hlupáka.
Zákazom interupcií nezachrániš nenarodené dieťa, ani nezvýšiš pôrodnosť. Len to ženám, ktoré dieťa nechcú sťažíš.
Tvoje názory sú naozaj bigotné a ak nie stredoveké, tak aspoň tak spred 100 rokov.
Riešiš interupcie a homosexuálov, si žena alebo homosexuál? Normálnych ľudí tieto veci netrápia, len nenávistných a zatrpknutých ako ty.


sdryx
sdryx | 31.5.2021 20:11

@jasomja - nepotrebujem byt niekomu za pekneho. interupcie sa zakazat nepodari. kto chce cestu si najde. ze s tym nesuhlasim, neznamena ze ich viem zakazat :). ale za to byt nemozem. naopak, obmedzenim interupcii by sa zachranilo mnoho deti aj zdravia zien. vrazda je podla teba riesenim? neviem hned vyriesit situaciu zeny, ale viem ze vrazda nevinneho riesenim urcite nie je. stale sa ti zda ze som nenavistnik?
ja nie som normalny clovek (ani obycajny). ani za tradicneho krestana sa nepovazujem. ti su pre mna obcas ako folkloristi. do kostola/z kostola, ale mimo kostola na vsetko co poculi zabudaju, ba uz aj priamo v kostole. aj im to vycitam.

@ciarka - asi sme sa nepochopili, lebo mi podsuvas co som nepovedal. nevadi. na dlhu debatu. snad to niekto kto cita pochopil ako to myslim. tiez kazdy gynekolog vie ze zivot zacina pocatim.
asi som ti stupol na otlak, skoda.

ten rozhovor som dal iba ako doplnok lebo mi prisiel pod ruku a oslovil ma, mozno niekomu dojde komu chcu aby sme verili.

@nepochop - " To dieta ma dusu a ked sa rozhodlo ist do zeny, ktora si ho necha zobrat tak to bola tiez jeho volba." - argument jak hovado.. dieta sa nerozhodlo. z vole matky a otca bolo pocate.


Michal
Michal | 31.5.2021 21:02

SDRYX, občas len z vôle otca, a to je problém. Zhluk buniek je síce "život", ale kým nenadobudne vedomie..
A koľko si zavraždil komárov, múch, zjedol sliepok, rýb, atd.
To nie sú tvory božie?


vlt
vlt | 31.5.2021 21:39

No to tu mate zas zabo-mysie "hodnotove" vojny.

@Michal: "Zhluk buniek je síce "život", ale kým nenadobudne vedomie.." - zabit cloveka v bezvedomi alebo spanku je podla teba OK? Podla coho vies urcit kedy sa "nadobudne vedomie"?
Zabijanie komarov je pre teba to iste ako vrazdenie ludi? WTF

O co vam tu ludia v tejto debate ide? Ze kto je vacsi privrzenec svojho extremu?
To chcete aby som nakoniec volil Hlas?


trombon
trombon | 31.5.2021 22:16

sdryx, ty si brutalna vrazda logiky obalena do fanatickej viery zalozenej na gigantickom inceste deti adama a evy... pretoze boh si tak prial


Michal
Michal | 31.5.2021 22:32

vlt, človek v spánku, alebo bezvedomí už vedomie predtým mal, takže zabiť ho je vražda. Kedy sa vedomie nadobúda je tá správna otázka a nedovolím si tvrdiť, že poznám odpoveď. Niektorí si však túto výsadu privlastnili a chcú ju vnútiť ostatným. To mi vadí. Taktiež nedávam na roveň zabitie komára a človeka, poukazujem len na kresťanskú tézu, že všetko sú to božie stvorenia. V kresťanstve je 10 prikázaní a 7 smrteľných hriechov, kvázikresťania si vyberajú, čo sa im hodí. To mi vadí. Nie som privrženec extrémov, zastávam ideu "Ži a nechaj žiť", (teda neprisvojuj si právo rozhodovať o živote iných).


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader